Vooruitblik Moodle 2.8: verbeteringen forum

icontje forumHet forum is de oudste leeractiviteit binnen Moodle. De eerste Moodle versie was eigenlijk éénn groot forum en ook het forum format (social format) herinnert daar nog aan. Het forum is door al die jaren al aardig doorontwikkeld. Toch zijn er nog nieuwe functies aan toe te voegen. In Moodle 2.8 komen de volgende functies extra beschikbaar:

Inschrijven op individuele forumpost

Een notificatie ontvangen van elk forumbericht kan handig zijn omdat je snel op de hoogte bent van nieuwe berichten op het forum zonder dat je bent ingelogd. Maar als dit een druk forum is met veel discussies (luxe probleem?), dan kan je veel mailtjes ontvangen omdat je van elke discussie een notificatie krijgt. En dan werken die notificaties erg storend en kan het tevens als spam worden gezien door je mailclient. Een redelijke workaround was in je eigen profiel de optie instellen dat je per dag maar éénn samenvatting wil.

In Moodle 2.8 komt de optie dat je op het niveau van een discussie kan aangeven of je notificaties wilt ontvangen in plaats van forumniveau.

Verbetering navigatie binnen het forum

Als docent of moderator ben je aardig aan het klikken door alle discussies. Om naar de volgende discussie te gaan, moet je eerst terug naar het overzicht van discussies en vanuit daar klik je weer verder.

In versie 2.8 kan je vanuit de discussie makkelijker doorklikken naar de volgende (of vorige) discussie.

Reageer op forum via e-mail

Als je een notificatie krijgt van een forumdiscussie op je e-mail en je wilt snel reageren, dan moet je eerst inloggen in Moodle en dan in het forum je reactie typen. Die stap van inloggen blijkt een drempel te zijn. Logisch, want als je gewoon aan het mailen bent met je mailclient, dan kan je wel direct reageren. Daarbij komt, dat als je een notificatie krijgt op je mobieltje, je nog minder snel inlogt in Moodle.

In Moodle 2.8 kan je wel gaan reageren op het forum door het beantwoorden van de notificatie. Dit werkt zelfs mét bijlages.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees