Exporteer je wiki in epub of pdf

De Moodle plugin Wiki export biedt een interessante mogelijkheid om de wiki waar je samen als klas of groep aan hebt geschreven, te exporteren naar een epub of pdf formaat. Ten minste als je de juiste rechten hebt in Moodle.

Didactische mogelijkheden zie ik dat deze export ter beschikking gesteld kan worden aan anderen. Stel dat je in groepjes werkt aan verschillende thema’s waar elk groepje samen een thema moet beschrijven in een wiki. Na afloop wordt de wiki geëxporteerd en gedeeld met de andere groepen. Andere voordeel is ook dat je deze export als bestand kan inleveren in een (groeps)opdracht en daar een beoordeling krijgt. In de wiki zelf zit namelijk geen mogelijkheid om een cijfer te geven.

Ik hoop dat door deze plugin het werken met wiki’s in Moodle verder zal toenemen. Het blijft namelijk een krachtige didactische werkvorm!

Moodle plugin: wiki export

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees