LTI vergroot je business met Moodle

Learning Tools Interoperability (LTI), is sinds 2011 een wereldwijde standaard met versie 2.2 zit deze al lang in Moodle (beter bekend onder Externe Tool). Met LTI kan je een leerobject opstarten wat buiten je LMS staat. Dit kan een Java-applet zijn, een interactieve oefening op een website en, nu wordt het natuurlijk echt leuk, een complete Moodle cursus. Net zoals bij SCORM, heeft LTI een aantal protocollen die communicatie tussen het leerobject en het LMS regelt. Welke gebruiker, wat is de status en wat is het behaalde resultaten zijn de belangrijkste zaken die uitgewisseld worden.

Met LTI-provider kan je jouw Moodle cursus als bron voor anderen ontsluiten. Je deelt je cursus via een speciale link waarbij ook gelijk authenticatie is geregeld.

In onderstaande afbeelding is alleen de roze cursus gedeeld met behulp van LTI-provider, de groene cursussen dus niet. De gebruikers uit de andere LMS-en (niet perse Moodle) zullen via de speciale link direct de roze cursus opstarten in jouw Moodle site. Dit kan je met instellingen zelfs zo regelen dat de gebruikers van de andere LMS-en dit amper merken. De blokken, header en footer kan je bijvoorbeeld uitschakelen en het geheel kan in een iframe getoond worden.

Grootste voordeel om op deze manier je business op te zetten? Centraal contentbeheer en toch flexibel en controleerbaar toegangsbeheer. Steeds meer klanten van ons hebben op deze manier hun business opgezet. Wil je meer weten, dan geef ik graag een demo van de mogelijkheden.

LTI-provider Moodle

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 460 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 460 andere abonnees