Nieuw overzicht van het cijferboek #Moodle 2.8

Al jarenlang probeert men de userinterface van het cijferboek aan te maken, met wisselend resultaat. Ook nu is door de ontwikkelaars van Moodle een poging gedaan en zij vragen om feedback wat wij allen van dit nieuwe overzicht vinden. Dit nieuwe overzicht, wat in principe in Moodle versie 2.8 wordt opgenomen, kan je hier al bekijken. Meest opvallende zijn de de eerste kolom en rij die bij scrollen vast blijven staan. Je kan dit vergelijken met het fixeren of vergrendelen van de rijen en kolommen in Excel.

Zeker bij grote aantallen deelnemers en veel activiteiten in je cursus is dit een zeer handige functie. Ze hebben in dit prototype ook wat weggelaten, namelijk de tooltips. Deze gaven eigenlijk alleen maar overbodige informatie.

Feedback is dus altijd welkom en deze kan je in het discussieforum kwijt.

 

Cijferoverzicht Moodle 2.8

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees