Content tonen op basis van ingestelde taal in het gebruikersprofiel

  • Moodle blog
  • >
  • Content tonen op basis van ingestelde taal in het gebruikersprofiel

Met Moodle 2.7 kwam ook de mogelijkheid om zelf plugins te ontwikkelen voor voorwaardelijke activiteiten. We schreven al eerder over Level availability als voorwaarde voordat je een bron of activiteit mag zien of opstarten. Nu is ook de plugin Restriction by language verschenen in de Moodle Plugin Database. Wat doet deze restrictie? Op basis van de ingestelde taal in de profiel van de gebruiker wordt content (bronnen, activiteiten, secties) wel of niet getoond.

Stel dat je als Europees bedrijf een cursus wil aanbieden en de medewerkers uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland moeten deze volgen. Je maakt éénn Moodle cursus aan en elke bron of activiteit zet je er vier keer in, voor elke taal éénn keer. Daarnaast stel je de restricties in met behulp van deze plugin. Een Franse medewerker zal dan alleen de Franstalige bronnen en activiteiten zien en een Vlaming zal alles in het Nederlands zien.

Feit blijft dat je alle content nog steeds in alle talen moet ontwikkelen, maar dat je niet vier aparte cursussen nodig hebt.

Moodle user restriction language

 

Zie jij nog andere mogelijkheden met deze plugin? Ik hoor het graag!

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees