Bedenkingen bij documentmanagementsystemen als Moodle Repositories

  • Moodle blog
  • >
  • Bedenkingen bij documentmanagementsystemen als Moodle Repositories

Afgelopen week kwamen we tijdens een workshop Ontwerpen in Moodle op het onderwerp documenten. De klant wist van een Moodle site waar een documentmanagementsysteem als repositorie in Moodle is gekoppeld. Het begon gelijk bij mij een beetje te jeuken.

Niet dat ik tegen een goed opgezet documentmanagementsysteem ben zoals Alfresco, maar het risico dat dan een Moodle cursus niet veel anders is dan een distributiekanaal van documenten (met name PDF-bestanden) is te groot. Ik heb de afgelopen jaren al heel veel Moodle cursussen gezien die bijna alleen maar gevuld waren met bronnen (documenten vooral). Alsof je daarvan nu het meeste leert!?!

leerpiramideAls we kijken naar de leerpiramide (ja, ik ken de kritieken en ben het ook grotendeels met hen eens), dan zien we dat bij lezen de leerstof weinig beklijfd. Weinig LEERmanagementsysteem dan…

Zorg dus altijd dat er voldoende leeractiviteiten zijn, waarbij je de leerstof uit de documenten moet gebruiken in de opdrachten. En er zijn veel leuke leeractiviteiten te maken in Moodle. Ik vertel je graag welke!

 

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees