Hot Potatoes, plugin van de maand juli

Hot PotatoesMoodle is gestart om elke maand één plugin uit de grote databank van plugins eruit te lichten en in het zonnetje te zetten. En als eerste is Hot Potatoes gekozen van Half-Baked Software Inc. en de the University of Victoria Humanities Computing and Media Centre.

Hot Potatoes is freeware (geen open source). Je mag het dus gratis gebruiken, maar je kan niet de broncode aanpassen zoals bij Moodle zelf. Wat kan je met dit programma?

Hot Potatoes is een eenvoudig programma waarmee interactieve oefeningen kunnen aangemaakt worden om kennis te testen. In het programma zijn vijf onderdelen: invuloefening, kruiswoordraadsel, combineeroefening, sorteeroefening en quiz met korte antwoorden of meerkeuze.

Volgens mij bestaat het programma al meer dan tien jaar. Je kan er leuke oefeningen mee maken en vooral in het onderwijs ben ik het een paar tegengekomen. Ik ben zelfs een keer gevraagd om een training Hot Potatoes te verzorgen op een VO-school.

Omdat het programma redelijk populair is in de wereld en veel docenten al in Hot Potatoes hun oefeningen hadden gemaakt (en geen zin hebben om deze handmatig over te zetten naar de toetsmodule van Moodle), is al zo’n jaar of zeven geleden een plugin geschreven. De gemaakte oefeningen in Hot Potatoes kan je zo uploaden naar Moodle en het werkt. Ook de resultaten worden zichtbaar in de cijferlijst. Hot Potatoes is met name leuk om je ook wat andere type oefeningen kan aanbieden aan je studenten.

Wil je meer weten over Hot Potatoes, kijk dan op deze sites:

  1. Hacking Hot Potatoes: The Cookbook (betaalde PDF, e-book)
  2. Startpagina voor HotPotatoesoefeningen en Theorie op Klascement.be

Heb je ondertussen al zin om het uit te proberen, download dan Hot Potatoes en de Moodle plugin. En bekijk de korte video (promotiefilmpje) van Moodle zelf en lees een interview met de ontwikkelaar van de plugin.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees