Moodle implementatie (10): Investeer in trainingen

  • Moodle blog
  • >
  • Moodle implementatie (10): Investeer in trainingen

Het lijkt wel of de kosten van de aanschaf van een LMS evenredig zijn aan de kosten die een organisatie besteedt aan training. En omdat Moodle open source is en je geen licentiekosten betaalt, zou je dus ook geen/amper training nodig hebben. Het rare is alleen dat de managers/organisaties die zo denken, wel hoge verwachtingen hebben van Moodle.

In de honderden Moodle implementaties die wij binnen Avetica hebben uitgevoerd, kunnen wij goed zien wat het effect van Moodle training en support is op de kwaliteit van het online leren. Hoe meer aandacht er is voor trainingen en support, des te beter de kwaliteit van de Moodle implementatie en van het online leren. Dit lijkt een open deur, maar de realiteit is helaas anders. We zien teveel Moodle sites die niet goed zijn ingericht en didactisch amper meerwaarde bieden.

In de Moodle trainingen moeten niet alleen de basis- en beheervaardigheden aangeleerd worden, maar zeker ook hoe je als docent of cursusontwikkelaar Moodle didactisch goed moet inzetten. Een programma zoals Moodle leren gebruiken is het moeilijke niet, wel de vertaalslag maken naar online leren.

Ben je ontevreden over de kwaliteit van jouw Moodle site, dan weet je welke actie nu voor de hand ligt.

Grafiek kwaliteit Moodle implementatie

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees