Moodle implementatie (8): Stel de startpagina goed in

  • Moodle blog
  • >
  • Moodle implementatie (8): Stel de startpagina goed in

Het spreekwoord `het oog wil ook wel wat` geldt zeker ook voor de startpagina van Moodle. Het is de eerste pagina die deelnemers zien (of de eerste nadat je bent ingelogd). Bij veel Moodle sites zie ik nog regelmatig de (lange) lijst met cursussen staan.

Aan de startpagina moet je aandacht besteden door deze goed in te stellen. Wat zien deelnemers en wat hoeven ze niet te doen? Hoe je deze pagina ga indelen is afhankelijk van de optie Site of Mijn Startpagina die je hebt geselecteerd in sitebeheer. De belangrijkste vraag is hoe je wilt dat deelnemer gaan navigeren naar de cursussen. Middels een lange lijst met cursussen, via Mijn Startpagina, middels afbeeldingen met dieplinks naar bepaalde categorieën en/of cursussen?

In de Moodle templates Essential en Elegance heb je nog meer mogelijkheden om de aantrekkelijkheid van de startpagina flink te vergroten. In deze responsive templates heb je ook de mogelijk voor sliders, marketings spots, customs menu en quick links.

Vergelijk maar onderstaande voorbeelden van twee Moodle sites. Welke is aantrekkelijker voor de doelgroep? Met welke creëer je een betere gebruikerservaring bij je deelnemers?

Startpagina met lijst met cursussen
Startpagina met lijst met cursussen (standaard template)
Opgemaakte startpagina (Elegance)
Opgemaakte startpagina (template Elegance)
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees