Mindmap als nieuwe toetsvraag

Veel toetsvragen blijven hangen bij multiple-choice, koppelvragen en waar/niet-waar. De antwoorden staan er al, je moet alleen de goede kiezen. Grote kans dat studenten nog goed gokken ook!  Positieve keerzijde is dat deze toetsen door het LMS zelf nagekeken kunnen worden en je er gedetailleerde vraaganalyses kunt opvragen. Als cursusontwikkelaar wil je uiteraard toetsen wat het kennisniveau is van de student en hoe meer zij dit zelf moeten beschrijven, hoe beter inzicht je hebt (maar ook hoe meer je moet nakijken als docent).

Nu is er een nieuwe toetsvraag uitgekomen, de mindmap (of conceptmap). Naar aanleiding van de vraag moet de student een mindmap inleveren als antwoord. Een mooie manier om goed inzicht te krijgen in het kennis- en inzichtsniveau van je studenten.

De Concept Map Question Type is beschikbaar vanaf Moodle 2.3.

Moodle mindmap toetsvraag

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees