Hoeveel tijd heb ik nog in deze cursus?

De meeste studenten gaan toch pas tegen het einde van een deadline beginnen aan hun opdrachten? Met het Moodle blok Enrolment Timer krijgen de studenten visueel in beeld hoeveel tijd ze nog hebben in de Moodle cursus. Een timer telt geduldig af totdat de aanmelding in de cursus verloopt. Nu wordt aan de aanmeldingsperiode niet zoveel aandacht geschonken, maar als je dit blok wil gebruiken, dan moet je hier wel naar kijken.

Extra functionaliteit in dit blok zijn de notificaties aan de studenten dat hun aanmelding gaat verlopen (bijvoorbeeld 14 dagen voor het einde van de cursus). Deze functionaliteit is overigens overlap met bestaande functies binnen Moodle. Ook kan de student een e-mail ontvangen als de cursus voltooid is en aan een vooraf ingesteld cijfer voldoet.

Het blok neemt een aantal lay-out zaken over van het thema, zodat het blok mooi integreert binnen de Moodle template.

enrolmenttimer Moodle

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees