Stel je Moodle cursus in voor gamification

Als je de workshop op de Moodlemoot 2014 heb gemist, dan kan je altijd nog onderstaande video van iTeachWithMoodle bekijken. In 20 minuten wordt verteld hoe je een Moodle cursus instelt voor gamification, zonder extra plugins! Gewoon met een Moodle 2.x site. Wel moet je een aantal site- en cursusinstellingen aanzetten.

Bij het woord gamification kan je denken aan schietspelletjes of racen tegen elkaar via de computer, maar gamification is niet hetzelfde als games. Gamification is het gebruik van spelprincipes en speeltechnieken in een niet-spelcontext, om de gebruikers te stimuleren hun taken te vervullen. De open badges die in Moodle 2.5 geïntroduceerd zijn, vallen ook onder gamification. Je moet als deelnemer een aantal zaken (leeractiviteiten) voltooien en dan krijg je als prijs een open badge.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 69 andere abonnees