Moodle notificatie bij ingestuurde toetspoging

Moodle kent bij de opdrachtmodule de mogelijkheid om notificaties te sturen aan leraren wanneer een opdracht is ingestuurd door een leerling. Voor mij was nieuw dat dit ook bij de toetsmodule mogelijk is. Het is geen optie bij de instellingen van de toets maar is te regelen met een extra recht. Ga naar het Instellingen blok van de betreffende toets. Klik in het blok op ‘Rechten’. Zoek in het Filter veld naar ‘mail’. Je ziet 3 rechten. Ken de gewenste rol toe aan het recht in de eerste kolom.

Toetsnotificatie

Teksten van de berichten die verzonden worden zijn aan te passen in de taalbestanden. Moodle zelf geeft goede uitleg en tips hoe dit werkt en wat je allemaal in de berichten op kan nemen.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees