Leer Projectmanagement middels samenwerkend leren

  • Moodle blog
  • >
  • Leer Projectmanagement middels samenwerkend leren

Had ik deze Moodle plugin maar gehad toen ik 7 jaar geleden een cursus Projectmanagement volgde bij een grote opleider in Nederland. Dan had ik de opleiding beter gewaardeerd dan de éénnrichtingsshow van de praktijkdocent, opdrachtendidactiek en saaie leerboeken waar ik toen mezelf doorheen moest worstelen. Alleen de allereerste opdracht was niet te doen zonder samenwerking met anderen.

De plugin PBLTool (beschikbaar vanaf versie 2.7) is juist bedoeld om meer samenwerking tussen studenten onderling en tussen docenten en studenten te bevorderen. De plugin maakt gebruikt van de groepsmodus van het forum en de chat. Daarmee valt PBLTool in de categorie Computer-supported collaborative learning (CSCL) en ligt deze plugin geheel in lijn met de sociaal constructivistische visie achter Moodle.

Omdat veel opleiders en academies cursussen projectmanagement aanbieden, denk ik dat deze tool wel in de smaak zal vallen. Het vergt echter wel een andere didactische aanpak, maar als je daar nog niet aan toe bent ondertussen als opleider …

 

Moodle ProjectManagement PBLTool