Inloggen in Moodle met je e-mailadres

Vanwege mijn werk als supportmedewerker heb ik op veel verschillende Moodle omgevingen een testaccount. Helaas komt het hierbij voor dat ik nogal vaak verschillende loginnamen heb (daniel, daniel.test, daniel_test, danieltest etc). Hierdoor wil het nogwel eens gebeuren dat ik niet meer weet welke username ik op welke omgeving gebruik.

Gelukkig is er wel altijd éénn overeenkomst in alle accounts die ik aanmaak; mijn gebruikte e-mailadres is altijd hetzelfde. Vaak heb ik mij afgevraagd waarom ik dit niet kon gebruiken om in te loggen in Moodle. Vanaf Moodle 2.7 is deze optie er wel!

inloggen per e-mail
inloggen per e-mail

Om deze optie in te stellen log je in als beheerder op je moodle27 omgeving en ga je naar

“Sitebeheer / Plugins / Authenticatie” ga je naar Beheer Authenticatie en vink je de bovenstaande optie aan.
Communiceer dit met de gebruikers en het zal je als beheerder van Moodle een hele berg “ik ben mijn gebruikersnaam vergeten” mailtjes schelen! Met deze optie aan kan je overigens altijd nog blijven inloggen met je gewone gebruikersnaam.

 

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees