Log ook in Moodle met je e-mailadres

In Moodle 2.7 is een simpele, maar ook zo fijne instelling, instelling erbij gekomen. Je kan ook inloggen met je e-mailadres en dat is vooral prettig voor de supportdesk. Zij krijgen meestal nogal wat vragen van ‘Wat is mijn gebruikersnaam?’. Je eigen e-mailadres weet je vaak beter dan je gebruikersnaam.

Je kan deze nieuwe instelling vinden onder Sitebeheer, onderdeel Beheer authenticatie. Standaard staat deze optie overigens uit.

Eén restrictie geldt hier. Dit werkt alleen als alle e-mailadressen ook uniek zijn. Soms zijn alle gebruikers met het algemene e-mailadres van de locatie of afdeling in een bulkupload in Moodle gezet. Dan gaat deze truc niet werken.

Login Moodle e-mail

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees