Log ook in Moodle met je e-mailadres

In Moodle 2.7 is een simpele, maar ook zo fijne instelling, instelling erbij gekomen. Je kan ook inloggen met je e-mailadres en dat is vooral prettig voor de supportdesk. Zij krijgen meestal nogal wat vragen van ‘Wat is mijn gebruikersnaam?’. Je eigen e-mailadres weet je vaak beter dan je gebruikersnaam.

Je kan deze nieuwe instelling vinden onder Sitebeheer, onderdeel Beheer authenticatie. Standaard staat deze optie overigens uit.

Eén restrictie geldt hier. Dit werkt alleen als alle e-mailadressen ook uniek zijn. Soms zijn alle gebruikers met het algemene e-mailadres van de locatie of afdeling in een bulkupload in Moodle gezet. Dan gaat deze truc niet werken.

Login Moodle e-mail

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees