Print het smoelenboek van je klas

Moodle blok FacesHet blok Faces is een simpele Moodle plugin wat eigenlijk maar éénn ding doet: het toont een handig overzicht van de deelnemers uit je cursus of groep met profielfoto en naam en dit overzicht is gemaakt om te printen.

Zo’n smoelenboek is vooral handig bij blended-learning, waarbij je ook in de klassikale bijeenkomsten de namen van je deelnemers wilt kennen. Print het overzicht en leg dit op je bureau. Het snel kennen van de namen van je deelnemers geeft bij die deelnemers een gevoel van betrokkenheid en dat is altijd goed voor het uiteindelijke leerresultaat.

Eén van de eerste online opdrachten moet dan wel zijn om je profiel in Moodle bij te werken inclusief een goede pasfoto. Ook als je van plan bent om (meer) social learning te gaan gebruiken, is het fijn als iedereen een goede profielfoto heeft geplaatst. Bij forumdiscussies zie je bijvoorbeeld bij elke post het profielprentje en dit communiceert toch een stuk leuker.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees