Moodle implementatie (6): ontwikkel cursustemplates

  • Moodle blog
  • >
  • Moodle implementatie (6): ontwikkel cursustemplates

De meeste cursussen in Moodle lijken op elkaar en hebben ongeveer dezelfde didactische opbouw. Waarom moet dan elke docent of cursusontwikkelaar die met Moodle gaat werken, telkens weer deze opzet in Moodle bedenken en maken?

Het idee is simpel: maak een paar cursustemplates (per didactische opzet een cursustemplate) en zorg dat docenten deze via backup/restore of via importeer in hun eigen cursus kunnen plaatsen. De docenten hebben dan al een goede houvast en ze kunnen hun aandacht leggen op het verder invullen van de cursus. Uiteraard mogen ze de cursustemplate (of cursussjabloon) aanpassen naar hun eigen goeddunken.

duplicerenKleine kanttekening wil ik wel plaatsen. Bovenstaand idee is eenvoudig te realiseren en kopiëren van cursussen gaat heel makkelijk, maar ik wil waarschuwen tegen eenheidsworsten. Niet elke cursus heeft dezelfde didactische opzet nodig! Dit is afhankelijk van de leerstof, cursisten en nog veel meer factoren.

Blijf nadenken over je (digitale) didactiek en gebruik alleen een cursustemplate als dit past bij jouw didactische aanpak.

 

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees