Beoordeel mij!

Moodle block: Grade MeIn een acquisitietraject kwam ik laatst het verzoek tegen of Moodle ook een functie heeft die alle nog niet nagekeken opdrachten overzichtelijk toont aan de docenten. Toen moest ik nog ontkennend antwoorden en zeggen dat met een stukje maatwerk het wel kan. Nu kan ik zeggen, kijk eens naar de Moodle plugin Grade Me!

Het blok toont alle activiteiten waar een docent nog een beoordeling aan moet geven en het houdt ook rekening met de groep waarin de docent zit. Als de docent in dezelfde groep zit als de studenten, dan ziet hij alleen maar het ingeleverde werk van zijn eigen studenten. Heeft de beheerder het blok toegevoegd op de homepage, dan ziet de docent over alle vakken het werk wat hij nog moet nakijken (uiteraard van zijn eigen studenten). Op cursusniveau ziet de docent alleen maar het werk van die betreffende cursus.

Naast opdrachten kan je ook forums, databanken en woordenlijsten aanvinken als deze beoordeeld moeten worden. De beheerder heeft een instelling waarmee hij alle opdrachten van alle docenten kan zien. Handig voor scholen en opleidingsinstituten die op een makkelijke manier hun docenten een beetje willen monitoren (c.q. controleren).

De plugin is nu alleen nog beschikbaar voor Moodle 2.6 en werkt op moment van schrijven nog niet voor Moodle 2.7 (jammer).

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees