Moodle extra beperkingen op een toets

Steeds vaker worden toetsen online afgenomen. Deze week kwam ik twee zaken die iets meer zekerheid geven of degene die is ingelogd ook daadwerkelijk degene is die de toets uitvoert.

Honestycheck

Als eerste is het een extra plugin voor Moodle genaamd ‘honestycheck’. Deze plugin geeft een extra instelling in de toetsmodule onder ‘Extra beperkingen op pogingen’. Wanneer je deze ‘honestycheck’ inschakelt krijgt de cursist een tussenscherm te zien waar hij of zij een verklaring moet lezen en akkoord moet gaan. Nog wel even vertalen in het Nederlands en de tekst eventueel aanpassen. Download de plugin hier.

Honesty check
Webcam foto

Het tweede artikel gaat over een uitbreiding van de toetsmodule die een foto van je webcam vereist voordat je de toets kan starten. De foto wordt vervolgens op Moodle bij de toetspoging opgeslagen. Of deze plugin ook daadwerkelijk beschikbaar komt om te downloaden vertelt het artikel niet.

tap