Moodle EduCloud, een native Moodle App (Android release)

  • Moodle blog
  • >
  • Moodle EduCloud, een native Moodle App (Android release)

Smart Learning Apps is vorig jaar in samenwerking met Samsung en Anise Asia de ontwikkeling gestart om een native app voor Moodle te ontwikkelen. Na een beta-versie vorig jaar, heeft het bedrijf uit Ede nu de versie voor Android uitgebracht (versie voor iOS volgt spoedig). Het grote voordeel van een native app boven een HTML5-app zit hem in gebruik van directe toegang tot social media en camera en microfoon. Ook is er meer controle over vormgeving en functionaliteit.

Twee weken geleden heb ik al een voorlopige versie mogen bekijken van de Moodle EduCloud App en dit is voor het eerst dat een Moodle app ook daadwerkelijk toegevoegde waarde levert in het leerproces. Bijzonder aan deze app is ook het feit dat het SCORM-modules kan afspelen, opdrachten ingeleverd kunnen worden en kan communiceren via chat of forum.

De Moodle EduCloud App is nu gekoppeld aan een demosite en daar kan je hem ook uitproberen. Tegen een vergoeding kan je deze native Moodle app ook dedicated voor jouw Moodle site krijgen, met de look-and-feel van jouw organisatie en ook een eigen icon op de tablet (leuk voor de marketing!). Dus een aparte app op je tablet waarmee je gelijk toegang hebt tot jouw Moodle site. Dat klinkt toch goed?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van deze innovatieve Moodle app, neem dan contact op met Smart Learning Apps.
Wil je een toepassing zien van de app in de praktijk, kom dan naar de Moodlemoot in Utrecht, want zij verzorgen een workshop met het 70:20:10 model en de Moodle app.

Moodle EduCloud App

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees