Release van Moodle 2.7

Keurig op tijd!! Op de tweede maandag in de vijfde maand heeft Moodle volgens planning versie 2.7 uitgebracht. Vorige week was al bekend dat deze nieuwe versie alle testen had doorstaan. En dan natuurlijk de hamvraag: wat is er allemaal nieuw in Moodle 2.7? Nou, eigenlijk niet eens zoveel. Een teksteditor, meer mogelijkheden bij voorwaardelijke toegang, een nieuw loggingsysteem en een responsive template als standaard. En, dat is wel apart het vermelden waard, deze versie wordt 3 jaar lang ondersteund! Dus, staat een Moodle upgrade op jouw planning, dan is dit de juiste versie.

Je kan Moodle 2.7 downloaden van het bekende adres download.moodle.org. Versie 2.4 wordt niet meer doorontwikkeld, er is alleen nog support voor beveiligingsissues.

Na Moodle 2.6 hebben wij als Avetica een aantal workshops georganiseerd om u te informeren over de nieuwigheden. Omdat het aantal nieuwe functies in Moodle 2.7 weinig is, organiseren wij nu geen workshops via ons Moodle College.

Ook nog opvallend, de nieuwe survey-module heeft het weer niet gehaald. Deze nieuwe module is een samenvoeging van de oude survey-module (onderzoek), Questionnaire en feedbackformulier. Hij staat wel nog op de roadmap voor de volgende versie.

Moodle 2.7

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees