Release van Moodle 2.7

Keurig op tijd!! Op de tweede maandag in de vijfde maand heeft Moodle volgens planning versie 2.7 uitgebracht. Vorige week was al bekend dat deze nieuwe versie alle testen had doorstaan. En dan natuurlijk de hamvraag: wat is er allemaal nieuw in Moodle 2.7? Nou, eigenlijk niet eens zoveel. Een teksteditor, meer mogelijkheden bij voorwaardelijke toegang, een nieuw loggingsysteem en een responsive template als standaard. En, dat is wel apart het vermelden waard, deze versie wordt 3 jaar lang ondersteund! Dus, staat een Moodle upgrade op jouw planning, dan is dit de juiste versie.

Je kan Moodle 2.7 downloaden van het bekende adres download.moodle.org. Versie 2.4 wordt niet meer doorontwikkeld, er is alleen nog support voor beveiligingsissues.

Na Moodle 2.6 hebben wij als Avetica een aantal workshops georganiseerd om u te informeren over de nieuwigheden. Omdat het aantal nieuwe functies in Moodle 2.7 weinig is, organiseren wij nu geen workshops via ons Moodle College.

Ook nog opvallend, de nieuwe survey-module heeft het weer niet gehaald. Deze nieuwe module is een samenvoeging van de oude survey-module (onderzoek), Questionnaire en feedbackformulier. Hij staat wel nog op de roadmap voor de volgende versie.

Moodle 2.7

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees