Vooruitblik Moodle 2.7: Opschoning rondom thema’s

  • Moodle blog
  • >
  • Vooruitblik Moodle 2.7: Opschoning rondom thema’s

Eén jaar na de introductie van Bootstraps in Moodle waarmee responsive thema’s (templates) mogelijk worden, wordt het thema Clean de standaard na installatie. Gelukkig, want menigeen die Moodle geïnstalleerd had, keek daarna tegen een saai en weinig smaakvol opgemaakte pagina aan. Geen goede reclame voor een systeem waar zoveel mee kan. Dit heeft ook gevolgen voor een aantal oudere thema’s die nu standaard werden meegenomen in de installatie want die zijn verdwenen uit de core (via de plugin database kan je ze overigens altijd nog downloaden).

Daarnaast kom er een nieuw thema genaamd More. Met dit responsive thema kan je zelf veel aanpassen, zonder dat je veel technische kennis nodig hebt.

Ze hebben in Australië blijkbaar goed gekeken naar WordPress, waar dit soort zaken al langer mogelijk zijn met thema’s. Ik ben blij dat het visuele aspect van Moodle ook echt de aandacht krijgt die het verdient.

Het blijft gaan om leren, maar het oog wil ook wat. 🙂

More responsive Moodle thema

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees