Vooruitblik Moodle 2.7: Atto, nieuwe teksteditor

Met nog een kleine week te gaan voor de release van Moodle 2.7, blikken we vooruit naar deze nieuwe versie van dit krachtige open source leermanagementsysteem. Vandaag  staat Atto centraal, de nieuwe teksteditor. De afgelopen versies hebben we een aantal verschillende teksteditors de revue gepasseerd en dit gaf onrust onder de gebruikers. ‘Wéénr een andere teksteditor?’ hoorden wij regelmatig.

Deze feedback uit de community hebben ze in Australië ook gehoord, want afgelopen januari hebben ze een vergelijking opgezet van drie verschillende teksteditors. En er is gekozen voor Atto, een javascript teksteditor speciaal is geschreven voor Moodle. Vanaf 2.7 is staat Atto als standaard ingesteld in Moodle.

Hieronder een afbeelding van Atto in de eenvoudige modus, dus alleen met beperkt aantal functies.

Editor-Atto

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees