Totara Seedlings, een flinke strategiewijziging

Een opvallende wijziging in de distributiestrategie van Totara LMS. Sinds begin 2011 was deze ‘zakelijke Moodle’ alleen beschikbaar als je een jaarlijkse fee betaalde voor ontwikkeling en support op de extra functionaliteit. Afgelopen januari verscheen er wel of niet per ongeluk versie 2.5 van Totara LMS op GitHub (die overigens niet snel daarbij offline is gehaald). Deze versie heb ik toen op totaralms.nl gezet om verder uit te proberen en er zitten inderdaad hele nuttige zaken waar bedrijven en organisaties behoefte aan hebben (als ze dit niet in andere software ondertussen al hebben geregeld).

Via een nieuwsbericht heeft Totara nu zelf Totara Seedlings bekend gemaakt. Dit wordt een versie van Totara LMS waar geen support op zit. ‘Nou en?’ zul je zeggen, maar er het probleem zit meer dat deze distributie ook nieuwe code bevat die nog niet is uitontwikkeld. Het achterliggende doel van Totara is om met Seedlings het gedachtegoed en programmeercode te delen en daarmee meer feedback te ontvangen of de ontwikkelingen in de juiste richting gaat en ook meer bekendheid te krijgen. Uiteraard willen ze hiermee ook dat organisaties en bedrijven de betaalde versie waar wel support op zit, gaan afnemen, want daar zit voor hen de business. Ze raden dus ook af om Seedlings voor productiesites te gebruiken.

Totara LMS was al bezig met het aanleveren van functionaliteit aan de core van Moodle (zie bijvoorbeeld Open Badges). Ook van de Totara app zal functionaliteit worden geschonken aan de officiele Moodle mobile app. Met deze strategiewijziging heeft Totara weer een flinke stap om meer aan te sluiten bij de open source filosofie van Moodle.

Bekijk wat je krijgt (en niet krijgt) bij Totara Seedlings op deze pagina, waar je ook de code kan downloaden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees