Wijzigen Moodle gebruikersnaam

Gebruikersnaam aanpassen

Een klant vroeg support om de mogelijkheid te verwijderen dat studenten hun Moodle gebruikersnaam kunnen veranderen in hun profiel. Deze vraag verbaasde ons want het wijzigen van een gebruikersnaam is alleen voorbehouden aan beheerders.

De vraag had de volgende achtergrond. Met de optie ‘Wijzig rol naar…..’ kan je als beheerder bekijken hoe een andere rol de omgeving ziet. Ga je vervolgens naar de Profielinstellingen dan is het mogelijk om de gebruikersnaam te wijzigen. Hiermee wordt dus de indruk gewekt dat iedere rol zijn of haar gebruikersnaam mag wijzigen.

‘Wijzig rol naar….’ doet dus voor 90% wat je zou verwachten maar is niet 100% waterdicht. Er zijn nog een aantal instellingen die zichtbaar blijven voor de beheerder als hij ingelogd heeft in een andere rol. Om dus exact na te gaan hoe een andere rol Moodle ziet is het verstandig om een student account aan te maken en daarmee in te loggen.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees