Probleem met uploaden Moodle gebruikersafbeelding?

  • Moodle blog
  • >
  • Probleem met uploaden Moodle gebruikersafbeelding?

Gebruikersfoto werkt niet

Als beheerder of docent van een leeromgeving wil je stimuleren dat studenten een gebruikersafbeelding toevoegen aan hun profiel. Een eigen foto bij een forumpost kan de betrokkenheid met de leeractiviteit verhogen. Een gebruikersafbeelding kan door de student zelf bij ‘Mijn profielinstellingen/Wijzig profiel’ toegevoegd worden.

Bij éénn van onze klanten was dit echter niet het geval. Mijn eerste aanname was de wijziging van een instelling in de studentenrol. Deze klant had namelijk zelf systeemrollen gedefinieerd met gewijzigde rechten.

De ‘Installatie FAQ’ van Moodle geeft aan dat als eerste de gebruikersrol onderzocht moet worden. De tweede stap is om te kijken op server niveau. Het is mogelijk dat de GD module niet van de juiste versie is (voor verwerken van afbeeldingen direct vanuit PHP scripts).

Het bleek echter een gewijzigde instelling te zijn in het sitereglement. De optie ‘Schakelprofielprentje uit‘ is ooit aangevinkt waarmee de optie om een gebruikersfoto te uploaden was uitgezet. 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees