Tijdbesparende Moodle instellingen

Mary Cooch (@moodlefairy) werkt voor de Moodle organisatie en publiceert vrij veel nuttige tips. Een recente forumpost bevat 3 instellingen die je als leraar/ontwikkelaar veel tijd kunnen besparen.

1. Activiteitsbeschrijving niet verplicht maken
Standaard is het verplicht om bij elke activiteit of bron een beschrijving in te voeren. De sitebeheerder kan deze verplichting per activiteit of bron uitschakelen. Je doet via Sitebeheer / Plugins / Activiteitenmodules / Beheer activiteiten. Loop vervolgens de Instellingen van elke activiteit of bron na. Of nog sneller zoals Hans Huijgen tipt. Zoek in het zoekvenster naar ‘requiremodintro’.

requiremodintro

Beschrijving niet verplicht

2. Vastzetten kolom gebruiker in cijferrapport
In het cijferboek kun je naar rechts scrollen om alle cijfers te zien. Je kunt de gebruikerskolom vastzetten zodat deze altijd in beeld blijft. Ga naar Sitebeheer / Cijfers / Rapportinstellingen / Rapportage en zet ‘Geblokkeerde namenkolom’ aan.

Namenkolom

3. Plan ‘Nieuwsberichten’ in
Wanneer je het ‘Nieuwsforum’ in je cursus gebruikt kun je mededelingen alvast invoeren en gepland publiceren. Optie dient nog wel open gezet te worden via Sitebeheer / Plugins / Activiteitenmodules / Forum

Forumpost timen

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 460 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 460 andere abonnees