Moodle implementatie (3): stel standaardinstellingen in

  • Moodle blog
  • >
  • Moodle implementatie (3): stel standaardinstellingen in

Herken je dat gevoel dat je bij het toevoegen van activiteiten telkens weer dezelfde instellingen moet goed zetten? Telkens de feedbackopties goed zetten of altijd ‘mix de vragen’ aanvinken. Dit kan toch handiger? Ja, want in sitebeheer kun je per module een aantal opties als standaard instellen. En dit scheelt kleine frustraties bij het configureren van nieuwe activiteiten voor docenten en cursusontwikkelaars.

Als Moodle beheerder kan je niet zomaar jouw instellingen doorvoeren wat je zelf goede instellingen vindt. Bepaal samen welke opties per module als standaard moeten worden ingesteld, dan creëer je gelijk meer draagvlak en ken je beter de argumenten van je collega’s waarom opties aan of juist uit staan en wat hun ervaringen daarmee zijn.

Moodle opties quiz

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees