Teksteditor Moodle (2.6) aanpassen

Al eerder schreven we hier hoe je de teksteditor voor Moodle 2.4 kunt aanpassen. In Moodle 2.6 werkt dit net even anders maar aanpassen is nog net zo eenvoudig. De teksteditor in deze versie kent standaard éénn regel. Met het meest linkericoon vouw je nog 2 aanvullende regels open.

Teksteditor

Teksteditor geopend

HTML

Persoonlijk gebruik ik het icoon om bij de HTML-code te komen vrij veel. Laat die nou net op de onderste rij staan. Aanpassen van de editor doe je via Sitebeheer / Plugins / Teksteditors / TinyMCE HTML-editor / Algemene instellingen. Kopieer voor de zekerheid de code die je ziet staan naar een tekstbestand. Verhuis vervolgens de betreffende functie naar de bovenste regel. De HTML knop is bijvoorbeeld ‘code’. Je ziet ook af en toe ‘wrap’ staan. Dit zorgt ervoor dat de knoppen in groepjes getoond worden.

Editor code aanpassen

Eerste regel editor na aanpassing

Aangepaste editor

 

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees