Moodle implementatie (2): verplaats instellingen naar geavanceerd

  • Moodle blog
  • >
  • Moodle implementatie (2): verplaats instellingen naar geavanceerd

Ik kan me nog menig zuchten van deelnemers van mijn Moodle trainingen nog goed voor de geest halen. Bij het toevoegen van (bijvoorbeeld) een opdracht in Moodle staat er een partij instellingen waar natuurlijk weer veel mee mogelijk is, maar de meeste docenten willen eigenlijk alleen maar dat er een document ingeleverd wordt. Oftewel, veel instellingen zijn didactisch heel interessant, maar niet nu.

Als Moodle beheerder kan je zorgen dat docenten niet direct alle instellingen te zien krijgen. In het sitebeheer kan je voor veel instellingen bepalen of ze worden direct worden getoond of dat ze vallen onder het kopje Geavanceerd. De geavanceerde instellingen worden pas zichtbaar als de docent zelf klikt op “Toon meer…”.

Door de lijst in te korten ontneem je de docent geen mogelijkheden zoals bij het verbergen van allerlei functionaliteit in Moodle, maar laat je hem of haar weer door de bomen het bos zien.

Moodle geavanceerde instellingen

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees