Beheer je cursusbestanden zoals in Moodle 1.9

Het bestandsbeheer in Moodle 1.x was eigenlijk heel simpel en doeltreffend geregeld. Een map op de server die dezelfde naam had als het CourseID en daarbinnen kon je makkelijk allerlei mapjes maken en bestanden beheren. Natuurlijk kan je dit nog steeds wel binnen het nieuwe filesysteem, alleen de mogelijkheid om snel iets via FTP rechtstreeks in de juiste map te beheren, dan kan je volledig vergeten. Iets met ‘ieder voordeel heb een nadeel’.

Toch blijft de oude manier voor sommige mensen nog een inspiratiebron. Tim Williams heeft twee Moodle plugins ontwikkeld om de oude manier van bestandsbeheer na te bootsen in Moodle 2. Een aparte repository en een blok voor het beheer. Onder de motorkap communiceren deze plugins gewoon met de API van het nieuwe filesysteem, maar voor de gebruiker is het weer als vanouds.

Beide plugins moeten geïnstalleerd zijn voor een goede werking. Download de set Course files.
Wil je meer weten hoe het nieuwe filesysteem werkt, dan is dit boekje wellicht interessant.

Moodle repository Course files

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees