Nieuw vraagtype: nomenclatuur van de organische chemie

  • Moodle blog
  • >
  • Nieuw vraagtype: nomenclatuur van de organische chemie

Blijkbaar heeft de titel je interesse gewekt, want of je weet precies wat hiermee bedoeld wordt, of je leest dit om te weten te komen wat nomenclatuur van de organische chemie is. Dit gaat over de naamgeving van stoffen in de anorganische en organische chemie. Lees gerust meer hierover in deze scheikunde cursus, want ‘gelukkig heb ik meer verstand van Moodle’.

Om studenten te laten oefenen met de vele afkortingen, voorvoegsels, achtervoegsels, leestekens en interpuncties heeft Carl LeBlond, ontwikkelaar bij de Indiana University van Pennsylvania, een extra vraagtype voor de quizmodule in Moodle ontwikkeld. Door de drag&drop functionaliteit wordt het de student makkelijk gemaakt om vooral te oefenen en minder bezig te zijn met typen.

Dit vraagtype is geschikt vanaf Moodle 2.3. Download de plugin Drag and Drop Organic Chemistry Nomenclature.

Moodle quiz type easyoddname

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees