‘Mijn startpagina’ Moodle resetten na aanpassing

  • Moodle blog
  • >
  • ‘Mijn startpagina’ Moodle resetten na aanpassing

Je kunt ‘Mijn Startpagina’ (/my) inzetten als landingspagina voor je gebruikers. Als beheerder kun je deze pagina opmaken via Sitebeheer / Uiterlijk / Standaard Mijn startpagina. Gebruikers kunnen deze pagina daarna naar eigen wens indelen. Wanneer je als beheerder na verloop van tijd een wijziging maakt gaan gebruikers die wijzigingen hebben gedaan niet terug naar de door jou bepaalde standaard. Volgens dit tracker issue krijgt Moodle 2.7 een functie ‘Terug naar default’. Met deze functie zet je alle gebruikers terug naar de centraal bepaalde default.

Nog geen Moodle 2.7 maar wel terug naar default? Ga in de database naar de tabel mdl_my_pages en voer de volgende query uit: DELETE FROM mdl_my_pages WHERE userid <> ‘NULL’;

Wanneer je overigens met ‘Mijn startpagina’ gaat werken, adviseer ik het recht om die pagina aan te passen te ontnemen. In de rol ‘Geauthenticeerde gebruiker’ haal je het vinkje weg bij ‘Blokken op Mijn startpagina beheren’. Daarna eenmalig de query draaien en iedereen kijkt naar de zelfde pagina.

Mijn startpagina

Reset to default

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees