Twee Moodle vraagtypes combineren

Moodle beschikt over een aantal vraagtypes om te gebruiken in toetsen. Eén daarvan had ik nog nooit gebruikt totdat ik een heldere uitleg van Mary Cooch tegen kwam over de werking. Het gaat om het vraagtype ‘Willekeurig kort antwoord koppelen’. Hoe werkt dit vraagtype?

Je kunt deze vraag niet zomaar maken aangezien je eerst een aantal vragen van het type ‘Kort antwoord’ beschikbaar moet hebben. Zo’n vraag is bijvoorbeeld: ‘Wat is de hoofdstad van Nederland?’. De cursist voert bij het antwoord ‘Amsterdam’ in. Je maakt zo een aantal vragen over hoofdsteden. Verstandig om deze in een aparte (sub)categorie binnen je vragenpool te zetten. Op basis van deze set vragen over hoofdsteden kun je nu een ‘Willekeurig kort antwoord koppelen’ vraag maken. Bij het aanmaken van de vraag kies je uit welke categorie deze vraag z’n input moet halen en hoeveel vragen er aangeboden moeten worden. Moodle maakt er een nieuwe koppelvraag van. Hieronder enkele screenshots uit de blog van Mary.

sshortanswerqs

rsamsetup

rsampreview

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees