Video over blok Testresultaten

Moodle Quiz resultsHet blok Testresultaten geeft van éénn toets uit je Moodle cursus de hoogste of laagste resultaten weer. Normaal zien de studenten van elkaar niet de resultaten van de toetsen, maar met dit blok kan je dit wel gedeeltelijk doen.

Je kan ervoor kiezen om de drie hoogste te tonen, maar ook het resultaat van iedereen. Hiervoor moet je het aantal getoonde items in dit blok gelijk maken met het aantal deelnemers. Of je dit ook pedagogisch wilt, is een andere vraag. Maar een beetje competitie inbrengen in je Moodle cursus, is dus zo geregeld.

De resultaten kan je tonen als percentage, als breuken of als cijfers. En leuke optie vind ik zelf nog dat als je werkt met groepen, dat dan de groepsresultaten getoond worden in plaats van de individuele resultaten.

Bekijk ook de video van ruim 2 minuten over dit blok.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees