Leidinggevende instellen in Moodle vanuit LDAP

In Moodle is het mogelijk om een ouder of mentor rol te koppelen aan een gebruikersprofiel (zie documentatie op docs.moodle.org). Maar dit kan ook een leidinggevende of manager zijn. Deze meekijkrol kan van de gebruiker allerlei informatie zien zoals je activiteiten, je cijfers, je forumpost, etc. De grote uitdaging is om dit zo slim mogelijk in te stellen, want om nu voor elke gebruiker dit handmatig te doen…

Mijn collega Virgil Ashruf heeft voor deze uitdaging vorig jaar al een Autoenrol plugin ontwikkeld en nu is in de Moodle Plugins Database een plugin verschenen die dit werk doet op basis van een aantal instellingen uit de LDAP (schil bovenop de Active Directory of Novell). Eenmalig alles goed instellen in Moodle en de rest verloopt automatisch. Wel zo handig!

Download de plugin User role assignment from LDAP.

ldapUserRoleAssignmentSetting-Moodle

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 403 andere abonnees