Mahara ook via LTI te integreren in Moodle

Het e-portfolio Mahara heeft al sinds haar begin een goede integratie met Moodle. Deze combinatie wordt ook vaak Mahoodle genoemd. Via MNet (Moodle Networking) kan je een Mahara toevoegen en het geheel is in een klein half uurtje te configureren (zie ook deze handleiding).

Maar vanwege deze forumdiscussie werd ik getriggerd dat ook via LTI het open source e-portfolio uit Nieuw-Zeeland te integreren valt binnen Moodle. LTI is in Moodle te vinden onder Externe Tool en deze relatief nieuwe techniek biedt veel interessante mogelijkheden om externe content en leerobjecten vanuit je Moodle cursus bereikbaar te maken en toch controle te houden op de leerresultaten die extern worden uitgevoerd door je studenten. Lees ook onze berichten over Learning Tools Interoperability.

Als je Mahara als LTI wilt integreren, moet wel op de Mahara server de juiste plugin geinstalleerd staan zodat deze als LTI-provider dient. Dat vergt dus nog wat configuratie.

De functionaliteit behelst niet veel meer dan een authenticatie en dan kan je content bekijken die gedeeld staat. Zelf geef ik nog de voorkeur aan de MNet koppeling, want dan kan je bijvoorbeeld als student een portfolio inleveren als opdracht in Moodle. Kijk, dat zijn de voordelen die hout snijden.

Learning Tools Interoperability

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 403 andere abonnees