Moodle als MOOC platform

What is a MOOC?Op e-learning.nl zag ik het bericht ‘Zelf MOOC platform kiezen?‘ staan en zij verwijzen naar een artikel van MOOC-kenner John Swope waarin diverse leerplatformen besproken worden waarmee je een MOOC kan faciliteren. Van elk systeem wordt een korte beschrijving gegeven, de sterkte en zwakke punten en een advies waarvoor je juist dit platform optimaal moet inzetten.

Ook Moodle wordt genoemd als één van de vijf platformen waarmee je een MOOC kan houden. Vorige jaar heeft Moodle zelf al bewezen dat het platform een MOOC aankon, want bijna tienduizend mensen hebben de eerste Moodle MOOC toen gevolgd. Binnen Nederland vind ik zelf het aantal MOOC’s meevallen. Misschien zijn wij wat nuchterder om zo’n trend/hype(?) te volgen of kijken we nog de bekende kat uit de nog bekendere boom. Of misschien schrikken de hoge ontwikkelkosten nogal af. In ieder geval is Moodle het probleem niet, want die is flexibel genoeg om een MOOC te faciliteren.

Lees het gehele artikel met het overzicht van de vijf MOOC-platformen. Bekijk ook eens deze Infographics over MOOC’s.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 403 andere abonnees