Een Moodle plugin om Moodle plugins mee te ontwikkelen

  • Moodle blog
  • >
  • Een Moodle plugin om Moodle plugins mee te ontwikkelen

Moodle Development ToolsDe titel van deze post heb je waarschijnlijk twee keer moeten lezen, maar er is nu een Moodle plugin om andere Moodle plugins mee te ontwikkelen. Bedenk uiteraard wel dat deze wizard gestuurde plugin een raamwerk oplevert, waarmee je de functionaliteit waarvoor je de plugin ontwikkelt, zelf nog moet programmeren. Maar desalniettemin, de eerste stap heb je met een paar muisklikken al klaar. De tool geeft ook een analyse van de taalstrings die ontbreken in de geselecteerde talen.

Het grote voordeel vind ik dat iedereen die een Moodle plugin gaat ontwikkelen, altijd over een goede basis beschikt. Een stuk standaardisatie in het raamwerk dus, dat komt de kwaliteit van de plugins zeker ten goede.

Download de MoodleDT – Development Tools Plugins for Moodle. Installatie gebeurt in de /admin/tool map in je Moodle directory en daarna kan je de tool vinden via Sitebeheer  | Ontwikkeling | MoodleDT – Development Tools Plugins for Moodle.