Een Moodle plugin om Moodle plugins mee te ontwikkelen

  • Moodle blog
  • >
  • Een Moodle plugin om Moodle plugins mee te ontwikkelen

Moodle Development ToolsDe titel van deze post heb je waarschijnlijk twee keer moeten lezen, maar er is nu een Moodle plugin om andere Moodle plugins mee te ontwikkelen. Bedenk uiteraard wel dat deze wizard gestuurde plugin een raamwerk oplevert, waarmee je de functionaliteit waarvoor je de plugin ontwikkelt, zelf nog moet programmeren. Maar desalniettemin, de eerste stap heb je met een paar muisklikken al klaar. De tool geeft ook een analyse van de taalstrings die ontbreken in de geselecteerde talen.

Het grote voordeel vind ik dat iedereen die een Moodle plugin gaat ontwikkelen, altijd over een goede basis beschikt. Een stuk standaardisatie in het raamwerk dus, dat komt de kwaliteit van de plugins zeker ten goede.

Download de MoodleDT – Development Tools Plugins for Moodle. Installatie gebeurt in de /admin/tool map in je Moodle directory en daarna kan je de tool vinden via Sitebeheer  | Ontwikkeling | MoodleDT – Development Tools Plugins for Moodle.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 460 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 460 andere abonnees