Rating forumposts met sterren

Ik ben bezig met het ontwikkelen van een complete opleiding over e-learning en daarin maak ik ook gebruik van forums en de mogelijkheid om forumposts van anderen te beoordelen. Nu wil ik dit niet met cijfers doen, maar eigenlijk met sterretjes. Het is me gelukt en eigenlijk nog op een simpele manier. In Sitebeheer | Cijfers | Schalen heb ik een nieuwe schaal toegevoegd en als waarden van de schaal heb ik de HTML-code van een ster ingevoerd, namelijk ★ (zie ook afbeelding,). Voor twee sterren uiteraard twee keer de code plakken en ga zo maar door.

Moodle schaal rating met ★★★

Moodle toont deze HTML-codes als tekens en daarmee ben je bijna klaar. Je hoeft nu alleen nog bij de instellingen van het forum de beoordelingen in te stellen en je hebt een intuïtieve manier van beoordelen zonder dat je naar de juiste woorden van beoordeling moet zoeken.

Moodle forum rating

Idee om nog verder uit te proberen: als HTML-codes zo werken, dan had ik ook de ene ster rood kunnen kleuren en vijf sterren groen. Visueel nog sterker!

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees