Kleine wijzigingen na update Moodle app

Omdat bij iOS 7 de updates van apps automatisch bijgewerkt worden, had ik de update van de officiëe Moodle app niet gezien.  Via de forumpost van Koen Roggemans werd ik er op geattendeerd. Bij deze update zijn er maar kleine wijzigingen doorgevoerd, naast wat bugs fixes.

De wijzigingen in versie 1.3.3 zijn:

  1. Content die je offline kan bekijken (zoals documenten) kan je opnieuw downloaden. Vooral handig als je docent een nieuwe versie van het bestand klaar heeft gezet.
  2. De app is nu ook in het Nederlands te verkrijgen. Ook andere talen zijn toegevoegd zoals Spaans, Frans, Italiaans en Zweeds. De taalkeuze van je Moodle site bepaalt de taal van je Moodle mobile app.
  3. Er een ‘about’ pagina toegevoegd, zodat je ziet wie de ontwikkelaars zijn en welke licenties en libraries er gebruikt worden.
  4. Je kan nu bij ‘space usage’ zien hoeveel schijfruimte een gebruiker in beslag neemt. Uiteraard alleen van de gebruikers die ooit zijn ingelogd via jouw device.

Op de roadmap voor versie 1.4 van de Moodle app staan zaken als push notifications en een rij functionaliteit die vanuit de Totara Mobile app worden overgedragen aan de Moodle mobile core. Versie 1.4 staat gepland voor afgelopen januari, maar toen is versie 1.3.3 uitgekomen. Nu maar wachten totdat meer bekend is over versie 1.4, want er zitten wel interessante zaken bij, zoals ondersteuning voor de feedbackmodule, opstarten van een SCORM en de app weergeven in je eigen huisstijl.

Is de app niet automatisch gedownload of wil je hem voor het eerst uitproberen, kijk dan op:

 

Moodle Mobile app

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees