Hoeveel tijd heeft een student online geleerd?

Gisteren had ik weer een brainstormbijeenkomst met een Belgische klant van ons over business development in Moodle. En weer kwam de vraag naar voren dat het een wens is van hun klanten om te weten hoelang een student online geleerd heeft. Vanmorgen zie ik een bericht dat het blok TimeStat in de Crowdfunding databank is opgenomen en al meer dan 50% van de funding heeft opgehaald. Dit blok was er al voor Moodle 1.9, maar gek genoeg nog niet voor Moodle 2.

Uiteraard moet je een kritische noot hebben hoeveel dit zegt over het leerresultaat en de praktijk dat studenten tussen twee activiteiten door aan het Facebooken zijn, koffie drinken, etc. Maar het geeft toch een indicatie waar werkgevers en leidinggevenden geïnteresseerd in zijn. Zelf zou ik een rapportage willen ontvangen van het beginniveau, de eigen leerdoelen van de studenten en het eindniveau na een e-learning of blended-learning opleiding. Een tijdsindicatie over hoelang ze online geleerd hebben wordt dan pas interessant.

Wil je financieel bijdragen aan de upgrade van TimeStat, kijk dan op de site van moodlegarage.com.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees