Vergelijk drie teksteditors voor Moodle

In de afgelopen versies van Moodle heb je een steeds een andere teksteditor gezien. De editor van Moodle 2.5 vond ik zelf niet prettig, die van Moodle 2.6 scoort bij mij zelf flink hoger. Toch blijft de editor een onderwerp van discussie. Vorig week is in de Developer Meeting dit onderwerp weer besproken en naar aanleiding daarvan heeft Moodle besloten om iedereen de mogelijkheid te geven om te testen en feedback te geven. Hiervoor wordt de prototype Moodle site gebruikt (zie eerdere berichtgeving hierover). Je kan drie nieuwe teksteditors uitproberen en ook nog vergelijken met de bekende en veelgebruikte TinyMCE3. De nieuwe zijn:

  • Atto
  • CKEditor
  • TinyMCE4

toolbarsIk heb zelf op prototype.moodle.net/editor een pagina aangemaakt en na het invoeren van een test de verschillende editors uitgeprobeerd en screendump gemaakt. Alle drie de editors hebben een minimale en een uitgebreide modus. De afbeeldingen zijn van de uitgebreide modus. Je ziet aardige verschillende en vooral aan de hoeveelheid mogelijkheden die geboden worden.

Editor-Atto
Atto
Editor-CKEditor
CKEdito
Editor-TinyMCE4
TinyMCE4

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees