Infographic over alternatieven voor Moodle

De site Elearning Infographics verzamelt allerlei infographics over e-learning en het gebruik van ICT in het onderwijs. Best knap hoeveel van deze infographics al op die site staan. Eentje sprong bij mij direct in het oog: Alternatives to Moodle LMS Infographic. De maker begint dat Moodle een populaire keuze is in veel organisaties om e-learning en testen mee te faciliteren. Maar niet altijd is Moodle een goede keuze als je kennis wilt delen vervolgt de maker. Je zou allerlei problemen tegenkomen en er is andere software voorhanden bij de interne organisatie en in de Cloud. Ook kan je software laten ontwikkelen die aansluit bij de eisen en wensen.

Wel opvallend om te zien dat hij begint dat Moodle vooral gekozen wordt voor e-learning en testen en daarna alternatieven opsomt voor het probleem van kennis delen. Nu groeien e-learning en kennismanagement wel steeds meer naar toe, maar hier worden de termen wel erg makkelijk door elkaar gegooid. En de veelvoorkomende problemen zijn installatieproblemen en het gebrek aan support. Blijkbaar nooit gehoord van de services van Moodle Partners en de actieve community op Moodle.org.

Ik troost me maar met de gedachte dat Moodle zo populair en wereldwijd veel gebruikt wordt, dat er zelfs een hele infographic aan alternatieven van Moodle wordt gewijd.

Maar oordeel vooral zelf.

Alternatives to Moodle Infographic
Alternatives to Moodle Infographic
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees