Moodle rol toekennen via bulkupload

Al eerder verschenen hier artikelen over de functionaliteit om bulkuploads te doen in Moodle. In mijn voorbereiding voor een workshop nam ik in de bulkload ook de rol op die de deelnemers in hun cursus moeten krijgen. Volgens de officiëe documentatie pagina gebruik je hier kolom ‘role1′ voor. Op diezelfde pagina staat ook het e.e.a. vermeldt over de kolom ’type1′. Daarbij wordt aangegeven dat je voor ‘Leraar’ de waarde 2 moet gebruiken. Na upload van het bestand bleken de gebruikers echter geen Leraar te zijn geworden. Ik bleek mij vergist te hebben! De waardes die bij ’type’ worden genoemd kun je niet gebruiken in de kolom ‘role’. In die kolom dien je de waarde van de rol zelf te gebruiken.

Roles

Je kunt die waarde vinden door op je Moodle site te gaan naar Sitebeheer / Gebruikers / Rechten / Definieer rollen. Wanneer je nu met je muis over de naam van de rol heen gaat zie je, vaak onderin het scherm, een URL verschijnen. Die eindigt in dit geval voor Leraar op roleid=3. Naast het gebruiken van de numerieke waarde kun je ook de korte naam van de rol gebruiken.

Leraar
id=3; korte naam=editingteacher
Leraar zonder bewerken
id=4; korte naam=teacher
Leerling
id=5; korte naam=student

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees