SCORM en het Moodle cijferboek

Leermateriaal gepresenteerd in SCORM format kan een rijke leerervaring zijn. Als er in de SCORM een test of een set aan vragen is verwerkt moet de score van de gebruiker in de rapportage/het cijferboek van Moodle getoond worden. Het kan gebeuren dat deze niet getoond wordt.

In eerste instantie moet dan gekeken worden naar de SCORM zelf. Tijdens het ontwikkelen van een SCORM moet in het auteursprogramma  aangegeven worden dat de resultaten van de vragen of de test gecommuniceerd worden met het LMS (in ons geval Moodle). Als dit niet aangegeven is dan registreert Moodle niets. Moodle ziet wel dat het een activiteit voor het cijferboek betreft maar omdat er geen cijferdata wordt ontvangen zal Moodle de score leeg laten óf enkel markeren dat de activiteit uitgevoerd is.
Zelf werk ik met het auteursprogramma Lectora. Daarin moet ik in de laatste pagina van de test aangeven  dat de cijferdata doorgestuurd moet worden naar het LMS. Doe je dit niet dan komt er geen score in het cijferboek.

Cijferboek Moodle

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees