Statistieken van de meest gedownloade Moodle plugins

  • Moodle blog
  • >
  • Statistieken van de meest gedownloade Moodle plugins

Door een tweet van Guido van Dijk kwam ik op een nieuwe pagina van Moodle, namelijk met de statistieken van de meest gedownloade Moodle plugins van het afgelopen jaar. Ik had deze grafieken nog niet eerder gezien, wel op de afzonderlijke downloadpagina van elke plugin, maar nog geen totaaloverzicht.

Als ik naar dit overzicht kijk, valt het me op dat ongeveer de helft van de meest gedownloade plugins templates zijn. Dit is niet raar als je bedenkt dat velen na de installatie van Moodle eerst gaan kijken of er nog betere templates zijn en meestal probeer je dan er een aantal uit.

Je kan trouwens ook nog andere statistieken opvragen, zoals meeste gedownloade activiteiten, editors of repositories.

Bekijk de statistieken op moodle.org/plugins/stats.php.

Moodle statistieken plugins - 19dec2013