Geschorste accounts beheren via CSV

Vanaf Moodle 2.5 is het mogelijk om een account (tijdelijk) te schorten. Een leerling die van school is gestuurd, een student die (nog) niet heeft betaald of een groep cursisten die een e-learning hebben afgerond en voorlopig niet meer hoeven in te loggen. Er kunnen allerlei redenen zijn, maar het geeft wel extra functioneel beheer. Elk account openen in Moodle en een vinkje zetten is bij éénn of twee accounts niet zo erg, maar regelmatig van een hele groep…?

De plugin Suspend User geeft een oplossing. Middels een CSV met alleen maar de e-mailadressen kan dit beheer van geschorste accounts worden geautomatiseerd. Anders dan je zou verwachten, upload je niet telkens een nieuw CSV-bestand en wordt daarna alles ingelezen. In dit blok geeft je alleen maar het pad aan waar het bestand zich bevindt (dit moet in de moodledata-map zijn!). Ook de bestandsnaam moet je opgeven. Alleen via FTP kan je dus dit bestand op de goede locatie zetten. Klinkt omslachtig, maar dit biedt wel de mogelijkheid om geautomatiseerd vanaf een ander systeem dit bestand altijd te updaten, want je kan een script maken dat het bestand bijvoorbeeld elke nacht automatisch via FTP bijwerkt.

Moodle configuratie suspend users

 

 

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees