IE11 geeft problemen in Moodle

IE11

Omdat dit mijn eerste bericht is voor Moodlefacts, neem ik voor ik begin even de gelegenheid mijzelf voor te stellen. Ik ben Daniel Dubbeldam, en sinds september technisch consultant en dedicated supportmedewerker bij Avetica. Vanuit deze functie krijg ik een hoop vragen met betrekking tot de werking van Moodle.

Zo kregen we afgelopen week ook de vraag waarom bepaalde onderdelen van Moodle niet werkte. Het bleek dat de problemen ontstonden doordat er werd gewerkt met Internet Explorer 11.Deze browser van Microsoft is, nadat zij zelf als eerste zijn begonnen met het meezenden van browseridentificatie, gestopt met het meezenden van deze informatie. Hierdoor “ziet” Moodle niet meer welke browser er gebruikt wordt.

Wat voor impact heeft dit nu op de werking van Moodle? Neem bijvoorbeeld de editor TinyMCE, maar ook een hoop SCORM pakketten “zien” dmv de browseridentificatie op welke manier ze moeten opstarten. Moodle is nu ingesteld, dat ze op basis van jouw browser de juiste editor tonen. Doordat IE11 niet meer bekend maakt wie hij is, wordt de editor niet meer goed getoond en horen we over fouten met Scormpakketten.

Helaas is er op dit moment hiervoor nog  geen oplossing. Microsoft zal in een update van IE11 weer de browseridentificatie mee moeten sturen, om de functies in Moodle weer goed te laten werken. Of Microsoft dit gaat doen is nog onbekend. Als workaround zou echter wel gebruik gemaakt kunnen worden van bijvoorbeeld Firefox of Chrome.

Of natuurlijk upgraden naar Moodle 2.6, waar een andere editor is geïntroduceerd, die meer browseronafhankelijk werkt.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees